top of page
Lasspecialist

Metaal lassen: een stiel apart

Het ene laswerk is het andere niet. Als het vakkundig laswerk moet zijn, komen klanten bij ons aankloppen. Metaal lassen is ‘een stiel apart’. Zeker als de klant wenst dat je geen lasnaden meer ziet. Bij Isalas hebben we de diverse lastechnieken in de vingers. Ook als het gaat over het lassen van exotische materialen, zoals brons, koper of titaan.

Halfautomaat lassen

 

Halfautomaat lassen is een minder verfijnde manier van lassen. Het is een populaire lastechniek die we gebruiken op staal, RVS en aluminium. Deze techniek wordt ook MIG/MAG-lassen genoemd. MIG staat voor Metal Inert Gas (bijvoorbeeld argon). MAG staat voor Metal Active Gas (bijvoorbeeld CO2). Bij deze techniek trekken we een boog tussen de afsmeltende elektrode (de lasdraad) en het stuk.

 

Staal lassen met tig

TIG-lassen is een heel fijne manier van lassen. Bij TIG-lassen branden we een lasboog tussen de wolfraamelektrode en het werkstuk. Met de andere hand voegen we de lasdraad toe. TIG-lassen is ideaal als je smalle of gedetailleerde stalen toepassingen moet lassen. Door de verfijnde manier van werken, creëren we perfecte lasverbindingen. Deze techniek van lassen is vooral van toepassing in de industrie, en zeer specifiek de voedingsindustrie. Bij het TIG-lassen worden randen vermeden, waardoor bacteriën geen kans hebben om zich op te stapelen. Een TIG las is alsook 100% luchtdicht. 

 

Wil je meer weten over onze lastechnieken? Of kunnen we je verder helpen met één van onze andere diensten, zoals plooiwerk, laseren, zandstralen, draaien en frezen? Aarzel niet om contact op te nemen. Ons enthousiast team helpt je graag verder.

 

Image by Bo Smeets

Contacteer ons voor een offerte op maat.

bottom of page