top of page
Lasspecialist

Metaal plooien op maat: hoe gaan we te werk?

Metaal plooien op maat vereist de nodige voorbereiding en ervaring van de operatoren, om het gewenste resultaat te krijgen. Als ‘kleermaker van het metaal’ beschikken we over professioneel materiaal.

Bij Isalas maken we gebruik van 2 plooibanken:

 

  • Plooibank 1 plooit metalen platen tot 3 meter en tot 200 ton

  • Plooibank 2 plooit metalen platen tot 4 meter en tot 230 ton

 

Metalen stukken die een dikte hebben tot 2 mm kunnen we zelfs tot 0° plooien. Alle andere diktes kunnen we tot 60° plooien.

Metalen platen plooien

 

Metalen platen plooien is een vak apart. Hoe gaan we te werk om vlakke gelaserde platen een bepaalde geplooide vorm te geven? We baseren ons eerst op een tekening of concept. Vervolgens zetten we de tekening om in de praktijk. We stellen de parameters van de technische tekening in de plooibank in. De machine stelt zich af volgens de parameters om het plooiwerk uit te voeren.

 

Dankzij hun jarenlange ervaring weten onze medewerkers welke V-blokken en plooimessen geselecteerd moeten worden om een stuk te plooien. Isalas heeft een uitgebreid gamma aan V-blokken en plooimessen. Op die manier kunnen we bijna elk vorm plooien.

 

Daarom vinden we het niet alleen belangrijk om met een ervaren en deskundig team te werken, maar ook met het juiste materiaal. Dankzij onze professionele plooibanken hebben we de volledige controle over de positie, laaddruk en snelheid van ons plooiwerk.

 

Je kan bij ons terecht voor het plooien van:

 

  • Staal

  • Inox

  • Aluminium

  • Metaal

We doen er alles aan om een perfect en krasvrij resultaat te krijgen, in de vorm die je wenst. Indien nodig, kan de metalen constructie nog gelast of gezandstraald worden.

 

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner in metaalbewerking? Maar wil je zeker zijn van precisietechnologie voor je complex plooiwerk? Én een snelle service? Dan ben je bij Isalas beslist aan het juiste adres. Kom gerust even langs om de mogelijkheden te bespreken.

Image by Bo Smeets

Contacteer ons voor een offerte op maat.

bottom of page